• Політика конфіденційності
    • RU
  • Пн - Пт: 9:00 - 18:00
Компанія Євро-Комерс
Компанія Євро-Комерс
  • Про компанію
  • Продукція
    • Свинина
      • Напівтуші свинячі
      • Ребра і кістки
      • Черева
      • Частини свинини
      • Субпродукти
    • Смалець
    • Риба
    • Консервовані фрукти та овочі
    • Ковбасні вироби
      • Варені ковбаси
      • Сосиски та сардельки
      • Напівкопчені ковбаси
      • М’ясні делікатеси
      • Сало
      • Гриль
      • Інші
  • Cпівпраця
  • Новини
    • Блог
    • Івенти
  • Вакансії
  • Контакти

+38 (097) 000-90-05

  • RU
  • Про компанію
  • Продукція
    • Свинина
      • Напівтуші свинячі
      • Черева
      • Частини свинини
      • Субпродукти
      • Ребра і кістки
    • Смалець
    • Риба
    • Консервовані фрукти та овочі
    • Ковбасні вироби
      • Варені ковбаси
      • Сосиски та сардельки
      • Напівкопчені ковбаси
      • М’ясні делікатеси
      • Сало
      • Гриль
      • Інші
  • Cпівпраця
  • Новини
    • Блог
    • Івенти
  • Вакансії
  • Контакти
+38 (097) 000-90-05
Пн - Пт: 9:00 - 18:00
© 2025, Компанія Євро-Комерс

Варені ковбаси

Головна > Продукція > Ковбасні вироби > Варені ковбаси
  • Варені ковбаси
  • Сосиски та сардельки
  • Напівкопчені ковбаси
  • М'ясні делікатеси
  • Сало
  • Гриль
Сардельки «Соковиті»
Сорт перший
Варені ковбаси
Сардельки «Соковиті»
Сардельки «Популярні»
Сорт перший
Варені ковбаси
Сардельки «Популярні»

Ковбаса варена є популярнішим та поширенішим м’ясним виробом, який посідає почесне місце на столах українських сімей. Приємний мʼясний аромат та мʼякий смак роблять її одним з привабливих та зручних компонентів сніданків, обідів та вечерь. У виробництві вареної ковбаси втілені поєднання традицій і сучасних технологій, результатом чого стає створення продукту насиченого смаком та багатого поживними речовинами.

Ковбаси вищого сорту цього та інших видів можна придбати гуртом в української торгової марки “Eurocommerce”, що працює відповідно сучасним вимогам міжнародних стандартів. Доставка вареної ковбаси виконується рефрижераторними авто компанії по усій території України.

Виготовлення варених ковбас

Процес того, як виробляють варену ковбасу засновується на сімох етапах:

  1. Перш за все м’ясні туші відбираються та надходять в обвалювальне відділення. Там їх обробляють, м’ясо обвалюється та від нього відділяють кістки та хрящі. Далі воно подрібнюється на маленькі шматки та відправляється у промислові м’ясорубки, де воно подрібнюється в залежності від різновиду. Завдяки тонкому подрібненню отриманий фарш якнайкраще підходить для приготування вареної ковбаси.
  2. На другому етапі виробництва до м’яса додається сіль й інші компоненти та воно закладається у спеціальні камери де надалі дозріває при постійній температурі в межах 2-4°С протягом 24-72 годин (це залежить від різновиду вареної ковбаси).
  3. Коли м’ясну суміш дістають, вона змішується зі шпиком, прянощами і водою. Це доповнює та підкреслює смак вареної ковбаси. Так, на цьому етапі отримують фарш в однорідній консистенції.
  4. Наступним етапом за допомогою машини-шприца спеціальна оболонка для вареної ковбаси наповнюється фаршем і готові батони роз’єднуються.
  5. Оскільки асортимент варених ковбас може бути різним за діаметром, оболонка готових продуктів з великим діаметром додатково перев’язується поперечно з метою збереження її міцності. Окрім того, на цьому етапі також оболонки батонів проколюють у місцях накопичення повітря. Таке видалення непотрібного повітря сприяє збереженню високої якості варених ковбас та їх товарного вигляду.
  6. Надалі продукт у вигляді батонів відправляється на варіння при 80°С температурі у парові камери або ж водяні ванни. Те, скільки за часом займе варіння залежатиме від того, яким розміром є готовий батон: товстий відповідно потребує довшого варіння.
  7. По завершенню вже готова варена ковбаса охолоджується до 15 градусів під холодним душем. Це є заключним етапом виготовлення варених ковбас. Надалі продукт має зберігатись за температурою не вище 6°.

Які стандарти ДСТУ регулюють виробництво ковбасних виробів?

Виготовлення вареної ковбаси регулюється спеціально створеними державними стандартами (ДCTУ). Кожний різновид ковбасного виробу регламентується окремим ДCTУ:

  • ДСTУ 4436: 2005 — є держстандартом для варених ковбас, сосисок, сардельок та м’ясного хліба;
  • ДCTУ 4591: 2006 — регламентує виробництво варено-копчених ковбас;
  • ДCTУ 4435: 2005 — для напівкопчених ковбас;
  • ДCTУ 4427: 2005 — це ДСТУ для сиров’ялених та сирокопчених ковбасних виробів.

Стандарти конкретно та докладно описують з чого і як має виготовлятися варена ковбаса. Також асортимент варених ковбас може вироблятися виробниками відповідно ТУ — технічним умовам, вимоги в яких мають бути на рівні з ДСТУ.

Маркування ковбас є важливою складовою, на яку наполегливо рекомендується звертати увагу. Ковбаси вищого сорту мають містити не менш ніж 80% шматкового м’яса. Під помітками «продукт м’ясовмісний» та «продукт м’ясо-рослинний» мається на увазі, що вміст м’яса у даній продукції невеликий. Напис «рослинний білок» на маркуванні означає — у продукт додавались крохмаль, соя та, можливо, рослинна клітковина, які покликані поглинати вологу й збільшити вагу ковбаси. Тому до того, як купити варені ковбаси, як власне і інші ковбасні вироби, читайте їх маркування та склад.

Термін придатності варених ковбас

Варені ковбаси бажано зберігати недовго, вони мають бути швидко реалізовані. Ось деякі нюанси, які варто знати:

  • Термін придатності вареної ковбаси, як і будь-якої іншої, компанії-виробники вказують на кожному батоні. Памʼятайте що з дати виготовлення для вареної ковбаси він може складати від 5 днів до місяця, в залежності від виду оболонки та загального складу. Такий недовгий термін пояснюється наявністю у вареній ковбасі найбільшої кількості вологи.
  • Варено-копчені ковбаси можуть зберігатись більш тривало — від 10 діб до двох місяців. Триваліше зберігання обумовлюється технологією приготування, адже після варки така ковбаса проходить копчення, містить консервант і має вакуумну оболонку. До цієї категорії відносять сервелат, але він може зберігатися терміном в 30-75 днів. Салямі ж є видом сиров’яленої ковбаси і може зберігатися до півроку.

Купити варені ковбаси оптом в Євро-Комерс

Купити варену ковбасу з доставкою до вашого міста й у вибраний вами час можна у “Євро-Комерс”. Ця торгова марка входить у число найбільших постачальників ковбасної продукції у нашій країні, суворо дотримується температурних та санітарних вимог щодо зберігання виробів, тому клієнти можуть бути впевнені у їх свіжості та якості.

Купити варену ковбасу оптом саме тут буде зручно та вигідно великим підприємствам, торговим представникам та представникам HoReCa, що потребують своєчасного отримання гуртового обʼєму продукту з наданням належної документації. Окрім того, гуртова доставка вареної ковбаси від “Євро-Комерс” вигідна, адже виконується безкоштовно.

© 2025, Компанія Євро-Комерс | Developed and support by NoSite

×