Свиняча півтуша є тушею свині, яка розрізана на дві рівні вертикальні половини по лінії хребта та центру грудної клітки. Довжину туші вимірюють за допомогою мірної стрічки, починаючи з краю лонних кісток попереду до крайньої передньої поверхні першого хребця шиї. У стандарті відруб має довжину від 75 сантиметрів, а хребтовий шпик має товщину від 2-х сантиметрів у свиней м’ясних порід та від 5 сантиметрів у свиней універсальних порід. Надалі ці півтуші розбираються на відруби та м’ясо розподіляється на категорії, супові набори та трубчасті кістки з кістковим мозком.
Купити свинну напівтушу оптом від 300 кг у найсвіжішому стані, класифіковану відповідно до стандартів SEUROP можна на сайті компанії EuroCommerce.
Півтуша свиняча не включає в себе голову тварини, ноги, внутрішні органи та внутрішній жир і розподіляється відповідно до двох категорій в залежності від її частин що використовуються та того, як їх обробляють. Так, категорія I сорту складається з окісту, грудинки, поперекової, спинної та лопаткової частин. Загально відруби цього сорту становлять 94% від усієї маси півтуші.
До II ж категорії належать боки з видрізом шиї, передпліччя (вона ж рулька) і голяшка. Все це становить 6% від маси свинячої півтуші. Межею відрубу II категорії є лінія передпліччя що проходить через плече-лопатковий суглоб та до лінії верхньої третини гомілкових кісток.
У торгових мережах туша свині розрізається на дрібніші частини (вагою від пів до 1,5 кг) з метою рівномірного розподілення тканин, що до них входять.
Купити напівтушу свинну оптом у EuroCommerce вигідно власникам HoReCa, великим підприємствам та супермаркетам через низку переваг:
Після оформлення замовлення товар буде доставлений у будь-який зручний для клієнта час. Виконати гуртове доставлення вчасно, в незалежності від його обсягу, дозволяє комплексний автопарк компанії що складається з понад 20 автомобілів з рефрижераторами та власна система трекінгу логістики.