Лосось

Лосось

Лосось вважається одним з найсмачніших, найвишуканіших та найкорисніших видів морепродуктів. Він відрізняється від інших риб своїм ніжним смаком та наявністю безлічі важливих поживних речовин. Регулярне споживання філе цієї риби зміцнює серцево-судинну й травну систему, сприяє покращенню обмінних процесів та роботи головного мозку, виробленню колагену і зростанню м’язових тканин.

Так, сьогодні лосось полюбився мільйонам українців і має великий попит як у гуртових закупівлях для ХОРЕКА, так і у купівлі в роздріб для самостійного приготування. Але ідея купити лосось охолоджений теж є зручною, популярною та вже звичною для його споживачів.

Корисні властивості лосося

Лосось став таким затребуваним не лише через свій характерний ніжний та вишуканий смак, а й через масу притаманних йому корисних властивостей. Загалом корисних елементів у лососі досить багато, включаючи калій, фосфор, кальцій, магній, хлор, залізо, цинк, хром, фтор, молібден, нікель, та вітаміни В1, В2, С, Е і РР.

  • Ненасичені жирні кислоти, що містяться у філе лосося у великій кількості, сприятливо впливають на вміст жиру в крові людини.
  • Це дієтичне м’ясо сприяє зміцненню імунітету, зниженню ризику утворення тромбів, є ефективним у боротьбі з депресією та в цілому має позитивний вплив на нервову систему.
  • Лосось багатий на Омега-3, яка стимулює роботу мозку, знижує розвиток атеросклерозу та рівень холестерину.
  • Вітамін D укріплює імунітет, покращує зростання м’язів та згоряння жирової тканин.
  • Вітамін А що міститься у філе лосося сприяє будівництву нових клітин, нормалізації обміну речовин, уповільненню старіння організму.

Які страви з лосося найбільш поширені?

Ніжне м’ясо цієї червоної риби дозволяє приготувати безліч страв, адже його можна не тільки вдало засолити, а й обсмажити, зварити та запекти. Лосось чудовий в поєднанні з кисло-солодким та фруктовим соусами, а також з лимонним соком. Ось декілька простих, але найбільш поширених та смачних страв з філе лосося.

  • Гриль або мангал дозволять приготувати рибу ароматною і соковитою менше ніж за пів години.
  • Запікання: лосось швидко і легко готується в духовці. Для цього достатньо замаринувати його приправами, соком лимона і травами. Це збереже ніжність філе та аромат риби.
  • Суші та сашимі потребують купити лосось у максимально свіжому слабосолоному стані. Тут риба використовується і як начинка, і як топінг.
  • Суп з лосося готується дуже просто: нарізане філе додається у суп або чаудер разом з овочами, приправами і зазвичай вершками.

Усі ці рецепти будуть безпрограшним варіантом для швидкого та вдалого приготування лосося.

Купити лосось оптом з доставкою в Україні

Свіжий лосось або ж лосось охолоджений купити завжди можна у надійного поставника ТЗОВ “Eurocommerce”. Завдяки наявності у компанії автопарку з більше ніж 20 машин, оптові доставки здійснюються у необхідному для клієнта обсязі товару, а власна система трекінгу логістики дозволяє вчасно доставляти замовлення по всій території Україні, відслідковуючи їх транспортування у реальному часі. Такі умови доставки роблять компанію “Євро-Комерс” незалежною від сторонніх перевізників і спрощують роботу з постачальниками.