Скумбрія Атлантична

Скумбрія Атлантична

Скумбрія як і оселедець, впевнено зайняла місце популярного продукту на обідніх столах українців. Особливо полюбилась вона у копченому та солоному вигляді.

Сьогодні скумбрія є найбільш популярною океанічною рибою завдяки своєму ніжному, особливо смачному та жирнуватому мʼясу, адже саме в ньому присутня велика кількість мікроелементів, жирна кислота Омега-3 та майже увесь перелік вітамінів. Окрім того, готувати скумбрію можна у широкому спектрі різноманітних страв. Так, її можна зварити, посмажити, тушкувати, запекти, замаринувати або засолити, і в усіх цих сценаріях вона вийде вдало та смачно.

Корисні властивості скумбрії

Скумбрія належить до категорії риб з підвищеною жирністю, а це означає, що її філе ніжне, смачне та корисне. Калорійності скумбрії не варто остерігатися, навіть тим, хто дотримується дієти, адже риб’ячий жир з філе риби є цінним джерелом жирних Омега-3 кислот. Вони дуже важливі для організму людини, тому види жирної риби, зокрема скумбрія, обов’язково мають бути присутні у раціоні.

Багатство мʼяса скумбрії на вітаміни А, В12, Е і D, ніацин, фосфор, йод і калій сприяє збереженню краси і здоров’я шкіри та волосся. Окрім того, фосфор, залізо, інші макро- й мікроелементи, амінокислоти та ретинол, що є корисними компонентами якими насичена скумбрія, несуть багато корисних властивостей для нашого організму, а саме:

  • зміцнюють імунітет;
  • покращують обмін речовин;
  • покращують стан судин, серця;
  • стимулюють мозкову активність;
  • виступають профілактикою атеросклерозу та раку;
  • доброчинно впливають на нервову та кісткову системи.

Які страви зі скумбрії найбільш поширені?

Купити скумбрію буде чудовою ідеєю, якщо ви любите засолену, печену та копчену рибу, адже вона ідеально для цього підходить. Її жирне й соковите філе не потребує особливого маринування, достатньо обприскувати його лимонним соком, щоб пом’якшити жирність. Рецептів використання скумбрії — безліч. Найпоширенішими способами приготування є наступні:

  • Запечена скумбрія у фользі є дуже корисною стравою. Її жирність не дозволить висохнути мʼясу і воно залишиться ніжним та соковитим. Для підкреслення смаку зазвичай додають трави, лимон та олію.
  • Паштет частіше готується зі свіжої скумбрії. Для цього вона спочатку обсмажується до коричневої скоринки, а потім збивається в блендері з цибулею, часником, оливковою олією, лимонним соком, сіллю і перцем.
  • Смажена скумбрія — найпростіший класичний спосіб її приготування. Рибу достатньо обваляти у борошні та обсмажити до золотистої скоринки.
  • Маринування виконується за допомогою певного ароматного чи лимонного соусу з додаванням до нього спецій та трав. У маринованому вигляді ця риба чудово поєднується з цибулею й овочами.
  • Скумбрія на грилі теж є популярною та простою у приготуванні стравою. Так, риба обсмажується на відкритому вогні обмазана приправами. Гриль придасть рибі особливого смаку та аромату.

Купити скумбрію атлантичну морожену оптом з доставкою в Україні

Придбати тушки скумбрії свіжоморожені за вигідною ціною завжди можна в українського поставника мʼяса та риби — “Євро-Комерс”. Завдяки наявності у компанії автопарку з більше ніж 20 машин, оптові доставки здійснюються у необхідному для клієнта обсязі товару, а власна система трекінгу логістики дозволяє вчасно доставляти замовлення по всій території Україні, відслідковуючи їх транспортування у реальному часі. Такі умови доставки роблять компанію “Євро-Комерс” незалежною від сторонніх перевізників і спрощують роботу з постачальниками.